Du har set dem hele livet igennem. Der er ingen replikker, lidt musik og måske en voice-over til sidst med produktet og brandets navn. Inden der er gået ganske få sekunder ved du allerede, at dét (historien der udspiller sig) simpelthen ikke kommer til at ske. Uanset hvad parfumen hedder og dens him-mel-ske duft – så får du ikke succes hos det andet køn udelukkende på grund af 2 evaporerende sprøjt fra en parfumeflaske, der er brugt flere måneder på at designe.

Tv-reklamer. Dem med det perfekte vejr, de lækre mennesker, de fantastiske omgivelser og en handling der er så super plat og ikke giver mening for nogen som helst og alligevel.. så sælger det (stadig).

Vi ved jo udmærket godt, at den overdådigt flotte 1.90 meter høje italiener, med en krop så smuk den ser falsk ud, ikke springer ned i min gondol under min alene-ferie i det sydlige Italien, bare fordi jeg køber en parfume, der hedder noget så tillokkende som …”forever”.

Det er ikke sandt. Det kommer aldrig til at ske. Og alligevel bliver vi forført af tanken.

Håbet. Drømmen. Fantasien.

Historien sælger til trods for, at det er så uendeligt genbrugt og set i så mange afskygninger. Og vores rationelle-jeg råber til os, at det er noget fis.

Men vores længsel efter succes, skønhed og sixpacks (eller frihed og uafhængighed) vågner, og til trods for, at jeg ved, at jeg ikke pludselig får lange ben, en vægt der minder om den jeg havde i 3.g, og høje kindben –– så bliver jeg draget af historien.

Vi bliver forført af vores forestillinger om, hvem vi vil være, hvem vi kunne være og hvordan vores liv kunne udfolde, hvis bare vi havde x, y, z.

Håb, drømme og identitet sælger.

Her 3 spørgsmål du kan stille dig selv for at finde ud af, hvordan du kan pakke dit produkt ind i en fortælling, der suser lige forbi din logik:

  • Hvilke håb og drømme sælger du med dit produkt eller din ydelse?
  • Hvordan ser dine kunders liv ud ”før” og ”efter” dit produkt eller ydelse kom ind i deres liv.
  • Hvordan forandrer deres liv sig med din hjælp.

(Ses – jeg smutter i Magasin nu og ser om de har parfumen).

XO
Alexandra