For nogle år siden arbejdede jeg for en stor, international virksomhed med dresscode og lidt stive former. For at nedbryde kulturelle og geografiske barrierer mellem medarbejderne, og lære hinanden bedre at kende på tværs af Business Units og lande, var der et årligt seminar på et eksotisk sted 🌴.

Seminaret bestod af forskellige teambuilding øvelser, både fysiske øvelser og samarbejdsøvelser, hvor man i hold skulle løse opgaver. Den første dag på seminaret skulle de forskellige Business Units kort præsentere sig selv. Hjemmefra havde vi alle fået et slide med spørgsmål vi skulle svare på, med en beskrivelse af vores jobfunktion, ansvar og fritidsinteresser, som skulle vises på storskærm til hele forsamlingen.

Til allersidst i skemaet var der et lidt skævt spørgsmål, som var frivilligt at besvare (der stod ”optional” foran spørgsmålet) og det var:
Hvis du var et dyr, hvilket dyr ville du så være og hvorfor?

Jeg svarede selvfølgelig på spørgsmålet.

For mig var det en indlysende måde at træde ud af hverdagens rolle på og se hinanden i et andet lys – og hele turen handlede netop om at komme tættere på hinanden. Men efterhånden som de forskellige slides blev vist på storskærmen, kunne jeg se, at ingen af mine kolleger havde svaret på det sidste spørgsmål 🙈 😩.

Jeg håbede inderligt på, at konferencieren ville overse mit svar, så det ikke blev læst op. Men nej. Det sidste svar blev læst op. Salen brød ud i latter. 

Jeg havde svaret, at jeg gerne ville være en fugl og føle mig fri. Det var pinligt. På alle måder. Og eftersom vi stod på en scene kunne jeg hverken gemme mig eller synke ned i stolen. Det var både pinligt, at jeg som den eneste havde svaret på spørgsmålet, men også at jeg ikke havde svaret noget, der var mere cool,  som fx: ”en gepard fordi den kan løbe 120 km/t.”

Men i frokostpausen, efter jeg havde forsøgt at ryste pinligheden af mig, var der flere kolleger, både som jeg kendte og ikke kendte, som kom hen og sagde, at det var et fedt svar, og at de også gerne ville have svaret på spørgsmålet, men havde ikke turdet i frygt for at blive til grin.

Hvis du aldrig viser lidt mere dig selv, er det svært for folk at lære dig at kende. Og hvis du vælger at kommunikere ligesom alle andre, så ender du med at blive en del af massen. Og det er det eneste, du ikke har lyst til, når du vil sælge, have flere tilmeldte til din mailliste, eller få flere abonnenter.

Når dine kunder, potentielle kunder eller målgruppe lærer dig bedre at kende, er der større chance for at de vender tilbage💜.

Giv dig selv tid til at svare på spørgsmålet: hvad gør mig, til mig? Og dyrk det når du laver content, skriver og markedsfører dig.

God fornøjelse!

XO
Alexandra